Malzemeler :

Çelik, Paslanmaz Çelik, Monel, Hastelloy, Duplex, Super Duplex

Bağlantı :

Flanşlı, Kaynak Ağızlı

Tahrik Ünitesi :

Manuel, Elektrikli, Pnömatik, Hidrolik

Sıcaklığı :

max. (+550 °C)

Anma Çapı :

2″ – 24″

Anma Basıncı:

Class 600 – 2500

Pressure Seal Vanalar

 

Genel olarak  olarak 100 barın üzerinde olan yüksek basınç uygulamalari  için Pressure Seal Dizayn  yapısı benimsenmiştir.

Pressure Seal Vananin  benzersiz özelliği, iç basınçtaki artışın gövde-Kapak bağlantısında sızıntı oluşturma eğiliminde olduğu diğer yapılara kıyasla, Vanin içindeki iç basınç arttıkça Gövde-Kapak bağlantı sizdirmazliginin iyileşmesidir.

 

CIVATALI ve PRESSURE SEAL BAGLANTILAR

 

Pressure Seal  tasarım konseptini daha iyi anlamak için, cıvatalı Kapaklar ve Pressure Seal tasarim  arasındaki Gövde-Kapak sızdırmazlık mekanizmasını karşılaştıralım , Resim 1’de tipik Civatali Kapak ( Bolted Bonnet )  Cizimi var .

Sızdırmazlığı sağlamak  için flanş yüzeyleri leri arasına yerleştirilmiş uygun tasarım/malzeme bir conta ile saplamalar ve somunlarla birleştirilir. Saplamalar/somunlar/cıvatalar, optimum sızdırmazlığı sağlamak için üretici tarafından tanımlanan bir düzende öngörülen torklarda sıkılır. Ancak sistem basıncı arttıkça, Gövde/Kapak  baglantisi arasindan sızıntı olasiligi da artar.

 

 

Şimdi Şekil 2’de yani Pressure Seal tasarimina ayrıntılı olarak verilen bakalım. Resim 2 İlgili Gövde/Kapak bağlantı konfigürasyonlarındaki farklılıkları not edin. Çoğu Pressure Seal  tasarımında, Kapagi yukarı çekmek ve Sizdirmazlik  contası contasına karşı sızdırmazlığı sağlamak için “Kapak gerdirme cıvataları” bulunur. Bu da, conta ile valf gövdesinin iç çapı  arasında bir sizdirmazlik oluşturur.

 

Pressure Seal  tasarımının özelliği, sistem basıncı arttıkça Kapak ve buna bağlı olarak basınç contası üzerindeki basincinda  artmasıdır.

 

Bu nedenle, Pressure Seal Vanalarda , sistem basıncı arttıkça, Gövde/Kapak yoluyla sızıntı potansiyeli azalır.

 

Bu sebeple b u tasarım yaklaşımı, ana buhar, besleme suyu, türbin baypas ve yüksek basınç ve sıcaklık uygulamalarının doğasında bulunan zorlukların üstesinden gelebilecek Vanalar  gerektiren diğer enerji santrali sistemlerinde Cıvatalı Kapak tasarimli vanalara  (Bolted Bonnnet ) göre belirgin avantajlara sahiptir.

 

 

TIPLER

 

  • Pressure Seal Gate Vana
  • Pressure Seal Globe Vana
  • Pressure Seal Check Vana

 

 

 

 

ÖZELLIKLER

 

  1. Basınça maruz kalan Gövde-kapak flanşları veya cıvataları yoktur .
  2. Basınca maruz kalan tüm parçalar için dövme celik malzeme . Sık çalıştırma ve kapatmaların zorunlu olduğu enerji santrali için gereken termal yorgunluk için optimize edilmiş tasarım.
  3. Flanşlı vanalar, vana gövdesine entegre flanşlarla birlikte dövülür veya tam penetrasyon kaynaklıdır.
  4. Cıvatalı kapağa kıyasla daha hafif tasarım.
  5. Güvenilir sızdırmazlık ve düşük emisyon performansı için yüksek kaliteli ambalaj.
  6. Sızdırmazlık yüzeyi, en sıkı toleranslara ve en düşük pürüzlülüğe göre işlenir ve güvenilir sızdırmazlık ve uzun hizmet ömrü sağlar.
  7. Yüksek CV değerleri.
  8. OS&Y).
  9. Düşük çalışma torku tasarımı.
  10. Kendinden hizalı iki parça salmastra.
  11. Grafit bazlı, metal ekstrüzyon önleyici kapaklı basınç contası.

Sıkça Sorulan Sorular

Pressure Seal Vanalar nedir?

Genel olarak  olarak 100 barın üzerinde olan yüksek basınç uygulamalari  için Pressure Seal Dizayn  yapısı benimsenmiştir.

Pressure Seal Vananin  benzersiz özelliği, iç basınçtaki artışın gövde-Kapak bağlantısında sızıntı oluşturma eğiliminde olduğu diğer yapılara kıyasla, Vanin içindeki iç basınç arttıkça Gövde-Kapak bağlantı sizdirmazliginin iyileşmesidir.

Pressure Seal Vanaların uygulama alanları nedir?

Ana buhar, besleme suyu, türbin baypas ve yüksek basınç ve sıcaklık uygulamalarının doğasında bulunan zorlukların üstesinden gelebilecek Vanalar  gerektiren diğer enerji santrali sistemlerinde kullanılır.

Pressure Seal Vanaların en önemli özelliği nedir?

Sızdırmazlık yüzeyi, en sıkı toleranslara ve en düşük pürüzlülüğe göre işlenir ve güvenilir sızdırmazlık ve uzun hizmet ömrü sağlar.

Pressure Seal Vanalar ile bolted bonnet vanalar arasındaki fark nedir?

Pressure Seal Vanalarda , sistem basıncı arttıkça, Gövde/Kapak yoluyla sızıntı potansiyeli azalır.